ALLMÄNHET VÅRDPERSONAL

Hemorrojder som gravid

Hemorrojder som gravid

Hemorrojder är ett av de vanligaste ändtarmsproblemen, och uppstår ofta när man är gravid. När man får en hemorrojd har analkuddarna (kuddar av bindväv och blodkärl i analkanalen) blivit förstorade. Hemorrojder kan orsaka blödningar, klåda och sveda kring ändtarmsöppningen. Problemen försvinner vanligtvis efter förlossningen. Hemorrojder kan lindras genom t ex livsstilsförändringar eller produkter från apoteket.

Varför får man hemorrojder när man är gravid?

Det finns flera orsaker till varför hemorrojder ofta uppstår när man är gravid:

  • Gravida har en större mängd blod i kroppen.
  • Den växande livmodern trycker på blodkärlen i buken. Detta leder till att det kan bli svårare för blodet att cirkulera. I förlängningen leder det till ett förhöjt tryck på ändtarmens blodkärl som gör att hemorrojder lättare bildas.
  • När man blir gravid kan man uppleva hormonförändringar som gör att man blir förstoppad. Förstoppning kan göra att hemorrojder förvärras.

Behandling av hemorrojder

Om man har hemorrojder i samband med förstoppning kan det hjälpa att förändra sin kost för att lindra förstoppningen. Man kan t ex byta ut vitt bröd mot ett grövre alternativ med mer fibrer. Det är också bra att få i sig mer vatten. Ett bra tips är att försöka dricka ett extra glas vatten vid varje måltid.

Ac3 Comfort är en produkt som behandlar och förebygger ändtarmsproblem. Den ger en svalkande och smörjande lindring av ändtarmsbesvär, och förebygger hemorrojder och sprickor i ändtarmsområdet. Den underlättar toalettbesöken och neutraliserar skadliga bakterier som kan skapa inflammation i slemhinnan kring hemorrojden. Den naturliga läkeprocessen underlättas när bakterierna neutraliseras. Ac3 Comfort tas inte upp av kroppen, och går därför att använda när man är gravid eller när man ammar.

När bör man söka vård?

Om man blöder från ändtarmen för första gången bör man söka vård för att få reda på orsaken till blödningen. Om man är osäker angående blödningar och hemorrojder kan man ringa sjukvårdsupplysningen för att få råd.

Lär dig mer om ändtarmsbesvär

Ac3 Comfort hemorrojdsalva förpackningar

Ac3 Comfort behandlar och förebygger ändtarmsbesvär

Ac3 Comfort är en gel som behandlar och förebygger ändtarmsbesvär som hemorrojder, sprickor och klåda.

Den går att köpa på ditt apotek, men det även möjligt att beställa den online genom ett nätapotek. Tryck på en av länkarna nedan för att beställa hem den.