ALLMÄNHET VÅRDPERSONAL

Hemorrojdsalva och gel

Hemorrojdsalva och gel

Hemorrojder är ett oftast ofarligt och vanligt ändtarmsproblem. I de flesta fall försvinner besvären på egen hand. Andra gånger kan man behöva behandla eller förebygga dem med produkter från apoteket, som t ex hemorrojdsalva eller gel.

Vad är hemorrojder?

I den nedersta delen av ändtarmen finns analkuddarna; små kuddar som är gjorda av bindväv och blodkärl. Analkuddarnas blodkärl kan fyllas med mycket blod om blodflödet inte fungerar som det ska. När detta händer uppstår det vi kallar för hemorrojder. Hemorrojder brukar delas upp i yttre och inre hemorrojder, beroende på om de sitter innanför eller utanför ändtarmsöppningen.

Behandling med hemorrojdsalva och gel

Om man upplever ändtarmsbesvär kan en hemorrojdsalva eller gel med en svalkande effekt upplevas mycket lindrande. Förutom att det lindrar symtomen kan det också göra att man inte förvärrar irritationen, t ex genom att klia sig i området. Denna lindring kan vara extra viktig om man har analklåda eller analsprickor, där irritation lätt kan uppstå i området.

Ac3 Comfort behandlar och förebygger ändtarmsbesvär

Ac3 Comfort är en lindrande och svalkande gel som behandlar och förebygger ändtarmsbesvär. Det är en medicinteknisk produkt som förebygger hemorrojder och sprickor i ändtarmsområdet. Gravida kvinnor har ofta hemorrojder, därför kan det vara bra att veta att produkten kan användas under graviditet och efter förlossning. Ac3 Comfort kan köpas på ditt apotek, men om du hellre vill beställa hem produkten går detta att göra online genom ett nätapotek.

När bör man söka vård?

Om man får blödningar från ändtarmen för första gången utan att veta orsaken bör man kontakta vården för att bli undersökt. Man bör också söka vård om man har svåra smärtor, långvarig klåda, läckage av avföring eller slem, försökt behandla besvären i två-tre veckor utan effekt eller om besvären förvärras i omfattning, t ex genom att hemorrojderna blir större.

Lär dig mer om ändtarmsbesvär

Ac3 Comfort hemorrojdsalva förpackningar

Ac3 Comfort behandlar och förebygger ändtarmsbesvär

Ac3 Comfort är en gel som behandlar och förebygger ändtarmsbesvär som hemorrojder, sprickor och klåda.

Den går att köpa på ditt apotek, men det även möjligt att beställa den online genom ett nätapotek. Tryck på en av länkarna nedan för att beställa hem den.